Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Χθες αργά το βράδυ μόλις σχόλασα ζήτησα από μια συνάδελφο να ανοίξει εκείνη την ωραία εφαρμογή για κινητά που σου λέει σε πόση ώρα θα περάσει το λεωφορείο από τη στάση του ΟΑΣΘ που θέλεις.
Η δικιά μου είναι Κωλέττη. Δυτική πλευρά. Που μετά τις 21.00 βγαίνουν για δουλειά οι πεταλουδίτσες της νύχτας. Καταλαβαίνετε. 

Εγώ πάλι παλιά σχολούσα γύρω στις 21.00 από το γραφείο και απλά μερικές φορές τύχαινε κάποιο αυτοκίνητο να νομίσει ότι κάνω πιάτσα. Ή ένας νταβατζής να μου πει "κοπελιά πήγαινε στην άλλη γωνιά να κάνεις πιάτσα!". Και στη δική μου απάντηση, κρατώντας τη σακουλίτσα με το τάπερ στο χέρι, "Μα το λεωφορείο περιμένω...!" να αποκριθεί "Α.... έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Συγνώμη. Έλα να περιμένεις μαζί μας". Και να σου μετά ο προβληματισμός. Τι να κάνω; Αφού δεν τους είπα τίποτα, αφού εγώ δουλεύω στο γραφείο και σχολάω αργά. Στάση λεωφορείου είναι που να πάρει ευχή! Εντάξει να δουλεύουν και οι κοπέλες - γυναίκες, αλλά η στάση είναι για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο. Όχι στασίδι για πιάτσα. 
Χθες λοιπόν μου λέει η συνάδελφος πως το λεωφορείο έρχεται σε 5 λεπτά. Εντάξει λέω. Θα αποφύγω μια τρελή π...άνα που βρίζει στη στάση γιατί το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο λίγο πιο μπροστά την κρύβει από τους διερχόμενους πελάτες (;). "35 χρόνια στο επάγγελμα...Αχ. Και αυτός πάει και το παρκάρει εδώ" μονολογούσε τις προάλλες και έβριζε τον άφαντο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Το είχα κάνει συζήτηση στο γραφείο το παραπάνω περιστατικό και μια άλλη συνάδελφος μου είπε πως πέτυχε την εν λόγω κυρία να προσπαθεί να ανταγωνιστεί κάποιες άλλες του ίδιου επαγγέλματος βγάζοντας σε κοινή θέα μέρος του σώματός της. 
Με το που φτάνω λοιπόν χθες στη στάση βλέπω την αστυνομία. Και τρεις π...άνες που τις κάνουν έλεγχο. Εντάξει σκέφτηκα, θα μπει τουλάχιστον μια τάξη, χωρίς να θέλω να ακουστεί αυτό ρατσιστικό. Δεν ήταν όμως αυτή που έβριζε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Αλλά άλλες, που συμπεριφέρονται πιο ανθρώπινα. Τουλάχιστον στη σχέση τους με τους υπόλοιπους περαστικούς - επιβάτες των λεωφορείων. 
Άραγε κατήγγειλε το γεγονός η προαναφερθείσα κυρία που θύμωσε; Ή μήπως τυχαία περνούσε η αστυνομία από εκεί; 
Μια ζούγκλα η ζωή μας και ο σώζων ευατόν σωθήτω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.