Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μια θέα που την ερωτεύεσαι...




Τι κάνει κάποιον να έχει όρεξη και ενέργεια; Οκ, αφήστε το φαγητό για αργότερα. Ας πάμε στο συναίσθημα. Ένα καλό κίνητρο! Μια ωραία εικόνα που γεννά όμορφες σκέψεις.

Χθες μπήκα σε ένα σπίτι ξεχωριστό και αντίκρισα μια θέα που σου τα δίνει όλα αυτά! Στην οικία του Νέστορα και της Αλίκης Τέλλογλου που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2, ακριβώς πάνω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον.
Από το εσωτερικό της οικίας


Αφήνοντας στη μέση τα αγαπημένα μαθήματα ραδιοφώνου και τρέχοντας να προλάβω την ενημέρωση που έγινε σε εκπροσώπους του τύπου με αφορμή το άνοιγμα της οικίας μετά την αποκατάστασή της για το κοινό. Οι περιηγήσεις που έχουν προγραμματιστεί θα αρχίσουν λίγο μετά το Πάσχα. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ακόμη ανοιχτές.


Μέχρι τότε μπορώ να σας μεταφέρω πως αυτό που είδα μου έφτιαξε τη μέρα. Ένα σπίτι -μουσείο. Με έντονο το στοιχείο της λαϊκής παράδοσης, όμως μπερδεμένο με πιο μοντέρνα αντικείμενα από Κίνα και Ιαπωνία. Με κρυστάλλινα ποτήρια σε μια ξύλινη βιτρίνα. Με μια πόρτα έργο τέχνης που έχει πάνω της μια ζωγραφιά του Λούστα.  Αλλά και με μια θέα που αν την έβλεπες κάθε πρωί δεν θα είχες καμία δικαιολογία να μην ξεκινήσεις νέα πράγματα στη ζωή σου ή να είσαι ευγνώμων για όσα υπάρχουν ήδη σε αυτήν.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω προς το παρόν. Εξάλλου και σήμερα μια ηλιόλουστη μέρα είναι. Ας τη χαρούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.