Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Searching for good songs and music


Ο δάσκαλος το είπε: Μέχρι την επόμενη φορά να έχετε 600 τραγούδια στο pc σας!

Καλά τα λέει, αλλά πού να τα βρούμε; Θα μου πείτε στην εποχή της τεχνολογίας, του youtube, του free download, με τις δισκογραφικές να πνέουν τα λοίσθιά τους, το να βρεις μουσική στο ίντερνετ είναι παιχνιδάκι.
Είναι όμως; Κι αν δεν θέλεις απλά να κατεβάσεις ό,τι σου σερβίρει η κάθε εφαρμογή και θέλεις κάτι πιο "ψαγμένο"; 
"Να αγοράσεις cd τότε", θα έλεγε κάποιος. "Και τα χρήματα; ", θα απαντήσω εγώ... 
"Τα cd έχουν πεθάνει, κανείς δεν τα χρησιμοποιεί" μου έλεγε πριν λίγες μέρες ένας συνάδελφος.
Στην αναζήτησή μου άρχισα να ανακαλύπτω spotify, youtube to mp3, αλλά και το tune in. Στο τελευταίο άκουσα τις δύο -τρεις τελευταίες εβδομάδες σταθμούς από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Πέρα από τα εγχώρια στενά πλαίσια. Από ΗΠΑ, μέχρι Δανία, Τουρκία, Αυστραλία, Γερμανία και Ιρλανδία. Και διαπίστωσα, τουλάχιστον σε περιπτώσεις που γνωρίζω καλά τη γλώσσα των τραγουδιών, πως λίγο πολύ επαναλαμβάνονται. Και μάλιστα κατά τις ίδιες ώρες παίζονται τα ίδια τραγούδια. Γιατί να γίνεται αυτό; Οι παραγωγοί που είναι; Είδος προς εξαφάνιση; Παγκοσμίως;
Θέλω να πιστεύω πως περνούν μια κρίση όπως και τα περισσότερα επαγγέλματα. Τους σταθμούς που αγάπησα, τους αγάπησα και για τους παραγωγούς τους, τους σχολιαστές τους και ναι και για τους δημοσιογράφους που μας ενημερώνουν, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στρέφεται εναντίων των τελευταίων, καλυπτόμενοι από την δήθεν ανωνυμία του διαδικτύου.
Εσείς τι θα ακούσετε σήμερα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.